4. závěrečná etapa TdK psycho-Sosenkovy. okruhy na 300 zatáčkách Gustava Havla

07.08.2011 16:36

 Máme tady neděli ,nedělenku,v neděli se nic nedělá,ale dávat na kolésku se může,to ví každěj  litll pastorek,a tak 4 závěrečná etapa Tour de kolonožky vrcholí bruttus  psycho mecheche dýchánkem, a . to  zčásti na světoznámém přírodním okruhu ,pro motorkáře legendární to  trati 300zatáček Gustava Havla v Hořicích a to vše  proti směru závodu,čili po směru jízdy normálního provozu.

Kolonožčí  borce čekalo tedy  108 km,na trase:start autokemp u Věže-poté sjezd na Dachova-do leva na Červenou Třemešnou-na křižovatce u hospody  odbočka do prava-nepříjemný cca 300m výjezd u kostela 5-8%-poté rychlý průjezd přes osadu Dobeš  na Lukavec ,průjezd Lukavcem  ,2km kopec k Hořicům ke Křížku5-6% ,a rychlý sjezd  k vodojemu,plný zatáček k centru města,ke křižovatce u restaurantu Koruna0,přejezd nad náměstím a hurá do vrchu Borek a k cíli u Autokempu.čili 10okruhu,10*výjezd stoupání do Borku cca 1200m,místy 11%!:-)1 okruh 10,8km.

Start je posunut z 10h na 10.30h,neb se již klasicky nestíhá pořadatelská služba,která dnes dokonce rozmistuje značky na trati neb se jede za plnýho provozu,ale ten je minimální neb sou všechny v neděli dopoledne vožralý víme,a začíná se to tak probouzet cca po 13h,dle provozu a výskytu dementů,ale fakt to šlo a provoz docela gut.

Na lajně stojí již jen srdcaři,,nebo  ti kteří přežily Siciliánskou ažůro sobotní etapu v+ 8C a ve chcankách,anebo ti kteří nejeli a jedou si zkusit kolik kol jejich mozečky a nožičky vydržej,takže 11 lidiček,z toho kuriozitky jako např: Eliška Tombikera ségra,už si vod pátku asi vodpočala:-)nebo 14jar stár,  xc stár rajdr Martin Šubráček,motokrosař Martin-1.závod v životěJ

No samozřejmě všichni favoriti,žluťák Pušák,stíhač  yelow- mana Tombiker,staročech Staník maraťonec,Tondáno ,Borůvčí Fat tyres ti všichni jedou 4 den v kuse! ghost Corolon 2 den,Vyskoč Duchač Dochtor  3 den,top manager Kořka Global Word market taktéž.

Naše řady po sobotě opustilo několik supr závodáků: Pomik-planej AIDS,  Zitox –bůhví kde se nacházel,J.a rin Cozlik-imodium psyché, Pršík anabáze na Taliánskej frontě  ,Bociáán –srážka se srnkou

Tady jeto varieto,evrybady karlovy vary a už to jede.START!

1,kolo.Tempíčko přiměřený hc jádro v čele se žlutákem  rozjíždí pomalu stuhlý a zarezlý kosti po sobotním klistýru,tahá EliškaJdo Lukavce jede v čele s náskokem 20m.Elino kurva jed pomalejc né!tj ůroven dítě tahá balík 15kou a eště na ni hulákaj že jede rychle,no taky to chcete vidět co se bude dít za 10 kol žejo.-)

Při průjezdu Hořicema se vjíždí do Borku kde  Eliška s Duchačem nastupujou,zbytek peletonu se přes ně přesypou kadencí 55 těsně před vrcholem,u autokempu v prostoru startu/cíle.Eliška končí a de si dát jitrnici a fandit,neb má rozum.,Dochtor Vyskoč Duchač  poctivě krouží ,dá krutopřísně 5 kol! pak de na  pívo a taky fandit.

2.:kolo 21,6km na čele pušák žluták,stanik maratonec,tondáno,tombiker,corolon,za nimi už lehce povlává omladina a nováčkové,klidná síla Fat tyres Borůvčí si jede svoje a má rozum,Kořka   někde poletuje jako vždycky atd.

3.kolo 32,4km  čelo začíná zrychlovat ,kopeček v Třemešný docela v tempu,Lukavečák taky,začíná se pomalu závodit,příští 4.kolo je totiž premie na Borku  ,1.bere 200kč,ješte je premie v 8.kole,taky za 200peněz,a v posledním 10kole 500kč.

4kolo.43,2 km : Tondáno tahá,lehce nastupuje s Tombikerem opět v Třemešný,přes Dobeš sjezd k Lukavci ,hrdinná 5tice opět pohromadě,ostatní odpadlíci neznámo kdeJv Lukavci cca 250m před vrcholem u Křížku nastupuje Corolon,Tombiker v závěsu,s vypětím všech sil se zahákuje Tondáno,yelow Pušák lehce ztrácí,Staročech marationec slušná díra,technickej sjezd do města od vodojemu ke koruně a přes náměstí a všichni jsou již zase pohromadě,vjíždí se na upatí Borku,1200m ,místy až 11%,v polovině stoupání zrychluje Tombiker,drží se Tondáno,zahákuje Corolon,drtikol funí a drtí ,tempo se stupnuje  prémie se blíží,Tombiker se zvedá ze sedla,a s lehkostí sobě vlastní nastupuje  a není pochyb o tom kdo má 200kilo v kapse,2.corolon,třetí tondáno,Pušák lehce ztrácí,na rovince se ale zase vše sjede  a již se valí do 5.kola sjezdem k Dachovům kde již tradičně ujíždí lídr 70km/h,zalehlej bez šlapání,a ostatní taktak uvisí,celej okruh se jede na udržbu a je vyhlášen klid zbraní

6.kolo:64,8 km: jí se ,pije,močka taky proběhne,i bojovné písně lze odezírat ze rtů našich hrdinů!nohy tuhnou,do cíle 4 kola!  

 7.kolo,75.6km:drama nastává po ujetí téměř celeho kola,ve sjezdu do města lehce odjedou Tombiker a Tondáno,díru  cca 100 m  již tradičně kamikadze stylem doráží yelow Pušák ,vjíždí se na úpatí do Borku a…..psssstssttt,zasyčí zadní koleso jako anakunda  ,Tombiker další defekt!no je tohle možný?!?!,superdomestik Tondáno okamžitě přiskakuje vyndává svý zadní ,blesková výměna,lídr je tak 200m daleko,Tombiker roztancuje zběsilé stakátto a již ho má,super!huláká za ním Tondáno,pro něj ale bohužel Tdk po 4 dnech skončila,mechaničák cabrio je někde na okruhu,náhradní kolésko nejni,tak nezbývá než dojít do cíle aspon po svejch,a je to krutej kilák,kopec jak svině,tretry se kloužou,hupky dupky a už capká náš borec  bos,no přeci si nevošlapu svý krásný S Works,ne huláká na přihlížející dav,hele už nemůže a ještě jde bos!

8.kolo prémie 200kč,86,4km

Koho maj voběsit ten se neutopí,mráz kopřivu nespálí,a Tondáno  opět v akci!dohoda s bafíky s UCI v prostoru start/cíle,vyměnuje novou duši na Tombikerovým  Mavicu,počká až se přiřítí přes čáru,premije 200kč opět do kapsy juniora ,navzájem si prohazují své obruče a Tondáno se zásekem -1 kolo,čili + 20min,takto se totiž přůměrně jezdil jeden okruh,vyráží na dokončení mise!

9.kolo, 97,2 km:Všichni favorité pohromadě,Tondáno tahá,neb mu již o nic nejde,únavené ksichty se po sobě ohlížejí,tak kdo začne?

10.kolo,108 km

Poslední okruh,10 km cíl!Tombiker v kopci u Třemešný tahá špic a lehce si testuje yelow mana,výjezd na Lukavec,lídr brutálně nastupuje,jednou! podruhý,!Tombiker s lehkostí za prdelí,za nimi cca 200m Corolon + Tombiker,Stanik maratonec staročech dalších 100m doura,

Favorité sjíždějí k vodojemu,60kmh se řítí serpentýnama ke Koruně,frr  nad náměstím,ted to přijde!poslední výjezd do Borku,1200m,sklon 11%!plíce bolí k prasknutí,nohy tuhnou,kdo zautočí!?     

   Tempo se stupnuje,již jsou v polovině kopce,Tombiker se otáčí na Pušáka kterej toho má evidentně dost,a ted!!!!Tombiker ze sedla ,neuvěřitelná cadence,hop nebo trop,jede se na krev!

Co na to žluták?absolutní apatie,nástup nezachytí,ani se nesnaží vstát ze sedla,Tombiker točí jak se na pravou kolonožku sluší a patří,150 metrů,,100,50,20,10 a cil!!!!!na lídra najíždí 0:27s.

Dnešní  4.Tdk psycho etapu vyhrává Tombiker  a potvrzuje pozici nejlepšího zdejšího vrchaře.jako bonus si vyjíždí  prémiový 500 kilo!jupí !čas vítěze 3:47,39 ,108km/ 2000převýšení/,pruměr 31,12kmh

2.flek lídr závodu a tímto i celkový vítěz 2.ročníku Tdk Big yelow Pušák!GRATULUJEME!!!

3.místo: dnes Corolon,který ale nejede na celkové pořadí/odjeto jen 3-4etapu,   

4- Staník Marationec který krásně nastoupí asi 20m před cílem Tondánovi 5.místo

6.dojíždí po super výkonu  motokrosař!? Martin z D.Vody-klobouk dolů!a 7, s nepatrnou ztrátou

nezničitelný Kořka R!jo!