3.královská etapa TDK aneb mžííí ti do vlasůů,na ná ná ná ná ná

02.08.2011 00:58

 

 

Sobotní královskou ultimátní survival etapou pokračoval legendární etapák  Tour de Kolonožka.

Vše se odehrávalo dle mota legendy ZM Jana Veselého:“do kopce,v protivětru a když chčije!to ostatní je jenom vejlet“…..

Pršet začalo prakticky již od startu ve 13h kdy se na startovní čáru v Hořicích u Global World Centrum Marketu postavilo již pouze 10 gerojů!?

Prvních 10km směr Cerekvice N/B. na rozjetí bylo zaplatpánbu po větru a tak se naši borci mohli dokonale rozjet a aklimatizovat na počasí,po stočení se na  V.Vřeštov a průjezdu kolem vyhlášeného Autokempu se již zraky všech ubíraly do dáli kde se již nejasně rýsovaly  první kopce.Drobné brdky v Sedleci  a cca 500m 4% stoupání v Lanžově  dokonale prohřály dolní končetiny před prvním větším stoupáním a to směrem na D.Králové  ,tolik oblíbený Velehrádek a Doubravicena 25km

Peloton stále celkem rozumným  tempem tahal na špici Tondáno,vědom si náročnosti trati,a tak se v poklidu sjelo na křižovatce na státní silnice dolu do Dvora Králového .

A tady se již poprvé začalo závodit!Náročné serpentýny přes koleje nade Dvorem,cca 3km stoupání 3-6%poprvé natáhl  peloton,tahá jak jinak Tondáno a veliké překvapení prvním odpadlíkem je J.A.arin  Cozlik  z Giant Factory,kterému king  etape vůbec ,ale vůbec, nesedla žééé a tak se na to okamžitě vysral a jel domů k mámě!32km!no twl to je úrověn!Pořadatelé dalšího ročníku budou mít í jistě velké dilema zda takovéto  závodníky zvát na start tohoto prestižního závodu,potažmo za nekřesťanské startovné který tento jezdec požadoval.!

Tímto jsme tedy zjistili že v takových sračkách vyjíždej jenom amatéřiJ

Na konci serpentýn v obci Zálesí čeká 1.Vrcholová Premie 3ktg,500m pod vrcholem nastupuje Tombiker,za nim další výborný Junior Zitoxx a zuby nechty se držící dnes takřka létající dědek Tondáno,takové je i pořadí na 1.VP.

Na vrcholu se balík sjede a borce čeká nepříjemný prudký sjezd  za hustého deště zpět do obce Doubravice, a poté opět na státní silnici směr na DK,na křižovatce se ale tentokrát dávají do leva ,do kopečka na Dehtov a následuje pozvolné  5km klesání až do Miletína které se odehrává v režiji brutální tempařiny Pušáka,jeho 53/11 s kadenci TA  TA  TA  TA, TA,budí ze sna nejednoho  lehkonožku.

V Miletíně   peloton míjí vyhlášenou Cukrárnu ERBEN,s legendárními perníčky modlitbičkami  a stáčí se směr MT.Zwitchina,rýsující se matně v mlze  o cca 9km výše.Přestává prdel,ksichty se začínaji křivit,tempo  na upatí kopce směr  Miletínské lázně drtí Pomik,za ním Zitox a zbytek dávačů.

Leje jako z konve,mlha ,Tempo se uklidnuje ,největší favorité lonský vítěz Tombiker,a nyní po 2.etapě jezdec ve žlutém Pušák po sobě pokukují,Vše je dnes na Tombikerovi,ztráta 7 min je děsivá,a tak lídr závodu zkušeně nechává  vše  samozřejmě na něm.2,5km pod vrcholem MT.Zwitchina nastupuje robotickým tempem junior Zitox  a pomalu ale jistě mizí v mlze ,směr výšínám.

Necháme ho vyvětrat a uvidíme zahlásí žluták,a ostatní  s ulehčením  přikývnou,paráda stíhat se nebude,uf,

A již se vjíždí na dnešní nejvyšší  stoupání v obci Zvičina na 53 km ,uprostřed obce 13% úsek ,200m ,no prostě hnus velebnosti,na kraji vesnice  pod vrcholem bájného kopce MT.Zwitchina 680mnm,se borci stáčejí po obslužné cestě směr Třebihošt,kde je čeká nad vesnici  2,Vrchařská Prémie,1ktg,na ní je první Zitoxx  s náskokem 1,5min na peloton!Balík se natahuje,nenápadně zrychluje Tondáno,atak zachycuje klidná síla Corolon, chlápek odněkud ze středních Čech-další výborný cyklista odchovaný O.V.

Oba borci jdou ze sedel  a VP projíždí  na 2 fleku Corolon a o galusku za ním Tondáno,ostatní borci v závěsu.

Máme krásných +8 C,a chčije a chčije!

Sjezd ze Zwitchiny  do Třebihoště,4km  jen pro otrlé!uzká kluzká silnička,nepřehledné zatáčky,všem ujíždí Pušák,za ním vlají Tombiker a Tondáno,v téměř 70km/h to oba vzdávají,a vidí jak jim YELOW kamikadze mizí ke Třebihošti.

Na rovince za Třebihoští   se vše sjede,projíždí se nad Miletínskými lázněmi a na křižovatce v pravo  se vjíždí opět směr MT.ZWITCHINA a následuje repete!No chápete to?

Za Chroustovem asi po 2km se v mlze rýsuje tapkající postavička tlačící kolo,zastavuje u něj Director Car ,co se to tam děje?,všichní natahují krky,hustý déšť a mlha znemožňuje bližší identifikaci,nezbývá než tam dojet.

Záhada je objasněna,je to uprchlík Zitoxx junior,defektil přední kolo,a zdá se již poměrně vyčerpán,

Tombiker dává pokyn do mechaničáku a nezištně půjčuje  nešťastníkovi svoje náhradní přední koleso,než je vyměna provedena ,vypustí peloton močku a jede se v poměrně poklidném tempu vzhůru na MT.Zwitchina.

64km ,průjezd  pod vesnicí Zwitchina směr H.Brusnice a je tady další VP 2 ktg,nenápadně zrychluje Tombiker a sním jeho věrný superdomestik Tondáno,kteří  i v tomto pořadí s nepatrným náskokem projíždí ,na 3 fleku Corolon.

Cca 100m náskok okamžitě využívají a v hlavě se jim rodí dábelský plán,ujet ve sjezdu do H.Brusnice,

Tombiker opravdu nemá na co čekat,7 min,je 7minut a tak se jede vražda,oba sjíždějí 80km/h  do Brusnice,ve vesnici dole se otáčí,peloton nikde!a ,asi 5km tempařina lehce klesající silnice,jede se na doraz,náskok dobrých 500,600m,ale již se v dálce začínají přibližovat  první pronásledovatelé,2,3,pořadí se rychle mění,náhle odjíždí mohutná postava,která se pomalu a neúprosně začíná přibližovat ke dvojici uprchlíků!Tondáno tahá  špici jako o život!

Vjíždí se k Dolní Brusnici,stáčí se  ,vlevo odbočka na Souvrat, je to na tobě,zařve Tondáno  na Tombikera a zhroutí se za řidítka.Čekají nás totiž nepříjemné 2 kopečky  a toho musí  T junior jako výborný vrchař  využít!

 Tondáno si vystoupí a jede si na Románka svoje a snažÍ  se  vzpamatovat,za několik vteři n se okolo něj přeřítí  lídr ve žlutým BIG P!,míjí ho s pohledem brazilský dogy,SEŠ MRTVEJ!čte mu v olověných očích,a mizí stíhačku za Tombikerem.

 

Přijíždí zbytek orchestru,Tondáno se hákuje a snaží se přežít .

Na Mostkách vlevo stoupání 500m a následuje velice rychlý  2 km sjezd do Debrné,vítr fučí,ale přestává aspon na chvíli lejt,.TDK hrdinové se přiřítí na státní silnici vše je pohromadě a směrem na N.Zámky a Vestřev  dojíždí do D.Olešnice,zde se zatáčí prudce vlevo a již tu máme něco ENO NUNO

BASTARDI!

 80km .Jsme na nej hnusáku z okolí 2 km THE ŠUPLÍK ZAJÍDÁK, H.C.1..na počátku kopce u kostela  300m ,11-13%rozbitá cesta.Funí se kolektivně do rytmu,sliny u huby .ke konci kopce nenápadně vystrkuje růžky Corolon  ,který si také přijíždí pro pěkných 11 bodíků do vrchařské soutěže,za ním Tondáno.

Před nimi dvojice favoritů tudy projížděla před 5 minutami,Na vrcholu The ŠUPLIK Zajídák  činíl  náskok  Tombikera  na Pušáka  2 minuty,zde bylo nejvíce vidět dva odlišné styly lehkonožka –kolonožka vrchař –versus Caterpilar  všepokácím přejedu zašlapusežeru.

 

Znova sjezd na Debrné,a opět pěkně chčije,jak jinak!Balíček pelotoníček  je již o dalšího závodáka ochuzen,Zitox junior končí na vrcholu T.Š.Zajídáku a zcela zdecimován zalézá do teplíčka sběrnýho babosedu,bohužel atak na MT.Zwitchina se mu stal osudným,ale klobouk dolů a BIG pochvala za bojovnost!to se cení kámo!

Státní vozovka se lehce vlní jako kadeře paní správcové a nenápadně ale jistě to začíná přidírat,10km  přes H.Olešnici,Kalnou,Čistou u Horek ,k V.P.2 KTG.  naproti výtečné Restauraci  v obci   Horka,5km od Nové Paky .

Zde již drama favoritů vrcholí,projevuje se únava 35km v úniku v silném větru a dešti ,začíná mít problémy Tombiker  junior,BIG P  ho do pozvolného3% kopce stahuje z náskoku víc a víc až je v Čistý u Horek nemilosrdně dojet !Na  V.P.tak  přijíždí 1.Big P,za ním Tombiker,

Peletonék ztrácí již 8min!Na vrchol stoupání ho po téměř 10km tempařině téměř  výhradněna špici  dotáhne neuvěřitelná lokomotiva Staník maratonec,nejlepší to Staročech.!,na V.P. je třetí dnes výborně jedoucí Tondáno,a hned za ním Corolon.A máme za sebou 105 km!

Ve Vidochově karavana TdK odbočuje ze státní komunikace vlevo směr Stupná, na Bělou u Pecky,

Na pohled  cca 10km klesání kde si  závodácii odpočnou,ale zdání klame!jede se tady vysoká tempařina hodně přes 50km/h,nastupuje Pomik a Staník Marationec,Tondáno a Elite Pršík zachrápou,a tak jim mizí rychle  z dohledu,a to není vůbec dobrá situace pro tuto dvojičku.

Tondáno vyhlašuje stav nouze a začíná rozjíždět zběsilé tempo,vzorně spolupracující Elite Pršík,rychlost neklesá po 60km/h,Tf na 180,po několika km přináší ovoce a již vidí v dáli jezdce,ale ouha!je to jen Staník Marationec ,kterému Pomik poodjel,inu již to začíná,cca 30km do cíle .!

Pokračují  ve 3kolotoč ale i tak jim trvá až cca 1km po přejezdu křižovatky u Běle než zahlédnou na dostřel  Pomika,dalšího supertempaře s lýtky za které by se nemusel stydět Frištenský.

Skupinka je po hromadě i s Corolonem, který se dotáhl k tý svatý trojici,ten chlap jezdil jak duch,nikde nikdo a najednou byl za prdelej. Nenápadně pak odjíždí  zbylé skupince a náskok udrží až do cíle.:-)

Silnice k L.Bělohradu,rovina jak u Kolína,drž to 45!heslo dne a tak to pěkně začíná ubíhat,skupinka prolétává Bělohradem a řítí se na Lukavec,směr Hořice,cca 12km do cíle!

 

Čelo závodu je v tuto chvíli již na dostřel před branami města kamenný krásy .Na čele rotor motor karburátor drtikol Pušák který je již téměř na horizontu u Křížku v kopci z Lukavecký strany,Tombiker za ním v marné snaze těsně pod křižovatkou,již není šance,následuje rychlý sjezd  od vodojemu ke koruně ,točka do prava  přes prasečák křižovatkou okolo Pennys Marketu,kruhák….a již je tu cíl před Cyklo –Železářstvím,kde vítězně zvedá své pracky Big P ,který promočen na kost vítězí ve 3 královské etapě Tour de Kolonožka  po 138 km a 2000m převýšení  v čase 4:12.28!Gratulujeme!!!

N a 2.Fleku s časem 4:15,24 min. prijíždí  16.letý nadějný junior Tombiker ,celkový vítěz r.2010.

3.místo celkově udržel Corolon,který dostál své pověsti Ghost –rider,a nepozorovaně se dostal do cílev pěkném čase 4:22.20h

Drama se ale stále odehrává na trati,neb závod pokračuje drtivými ataky všech proti všem,tempo od Bělohradu  na Lukavecký  kopec je vražedné !V polovině kopce v zatáčce na kraji vesnice u lesa zapíná své pověstné turbo Pomik,za ním se se znaží zachytit  Elite Pršík,Staník Marationec  a Tondáno,ale bohuže!l je to nad jejich síly a odjíždí jim,Cíl protíná v čase 4:27.17 s téměř 16 minutovou ztrátou na vítěze. V dramatickém konci se vřítí 50 vteřin za ním  zbylá 3jice  kolem kruháku a do špurtu jde  Elite Pršík + Tondáno,který také zkušeně vítězí.S.Marationec  zkušeně kontroluje regulérnost špurtuJ

Tuto přetěžkou etapu zdárně a bez výraznějších problémů dokončil na pěkném 8místě. také Borůvčí,který sedlal  fat tyres a který se dostal pod výborný čas 5.00h!Klobouk dolů!!!!!

 

Před závěrečnou 4.etapou jede tedy dále ve žlutém BIG P.na 2.místě Tombiker,a třetí Corolon.

Pedálu zdar!

   

Pořadí

Jméno

Čas h:m,s

1.

Petr Puš

4:12,28s

2.

Tomáš Kalojíros

4:15,34s

3.

Pavel Veselý

4:22,20s

4.

Jan Pomikálek

4:27,17s

5.

Tondáno

4:28,46s

6.

Martin Pršala

4:28,47s

7.

Standa Pour

4:28,50s

8.

Tomáš Borůvka

5:00,53s

9.

Tomáš Zima

DNF

10.

Jára Jakl

DNF